Thursday, January 23, 2014

CEGAH RESDUNG DENGAN SHAKLEE


Assalamualaikum..

Lama rasanya kali ni 'membiarkan' blog tidak berupdate. Busy lately with new job scope yang memang tak sempat nak panggung (bahasa orang Kedah) @ angkat kepala. Nasib baik la ada ESP peneman setia dikala seharian letih dengan kerja hakiki.

Ok..back to the topic saya rasa semua pun dah tahu pasal resdung ni kan. Satu keadaan dimana kita asyik nak menggaru hidung, mata dan asyik bersin sahaja tapi bukan selsema, betul tak? Resdung ni tidak boleh dipandang ringan kerana ia boleh mengakibatkan MAUT jika ianya telah sampai ke tahap kronik.

Untuk yang tidak tahu apa itu resdung..resdung merupakan satu keradangan yang biasanya terjadi kepada lapisan membran di dalam mana2 ruang sinus. Ada beberapa lubang yang berisi udara pada tengkorak dan ia diliputi mukus serta membuka ke dalam kaviti (ruang) hidung. Ruangan inilah yang kita panggil sebagai sinus.

Bila tengok gambar2 berkaitan resdung di internet rasa "alamak..sampai tahap rompong hidung macam ni ke??". Ngeri ok! Jika anda mengalami sebarang gejala resdung seperti di bawah sila rujuk pada yang pakar terlebih dahulu ye supaya kita boleh pilih solutions nya.

GEJALA RESDUNG
  •  Hidung selalu tersumbat yang menyebabkan kesukaran bernafas
  • Lendir dari hidung dan tekak
  • Sakit atau berat muka terutama di antara mata
  • Sering demam dan rasa tidak sedap badan berpanjangan
  • Alahan hidung terjadi seperti bersin, gatal hidung dan lain2.
Jika tidak dirawat atau dicegah lebih awal akan membawa kemudaratan seperti:
  • Jangkitan nanah pada kawasan sekeliling mata
  • Jankitan pada otak
  • Sakit tekak yang kronik
  • Jangkitan pada tulan muka
  • Lelah menjadi lebih teruk
  • Berdengkur dengan kronik
  • Jangkitan pada telinga dan tonsil
  • Alahan hidung yang kronik
  • Selsema biasa yang berpanjangan
Apabila kita menghadapi masalah resdung, ia sedikit sebanyak menggangu aktiviti harian kita yang mana ketidakselesaan akan berlaku pada bahagian muka khususnya. Selalunya ia terjadi di waktu pagi yang mana suhu persekitaran yang masih lagi sejuk. Rawatan yang sesuai perlu di ambil kira agar masalah ini dapat ditangani sebaiknya. Terdapat rawatan tradisional dan moden yang boleh dipertimbangkan sekiranya anda menghargai dan menyayangi diri anda sendiri.

Shaklee ada menyediakan suplemen yang sesuai untuk mengatasi masalah resdung yang terdiri daripada:


Set Resdung
Set Resdung Shaklee


Anda masih ragu2 dengan Shaklee?? Cuba tengok testimoni di bawah ni. Happy nye customer ni bila hilang. Itulah yang dimaksudkan mencegah lebih baik dari mengubati. Jika sudah sampai ke tahap serius, menyesal pun tiada guna lagi.

Set Resdung Shaklee
Testimoni Berjaya


Hubungi segera:

FB Page: Ilhamku Hannah Vitahouse
pm/whatsapp/call : 012-3464964
WeChat : amerainies

Monday, January 6, 2014

NEW YEAR YANG AWESOME

Assalamualaikum semua..


Selamat Tahun Baru 2014 untuk semua. Hari ni hari yang keenam di bulan Januari 2014 bersamaan hari Isnin yang ceria (no monday2 blues ok guys..). Mesti masing2 dah tanam azam baru kan. Secara umum saya yakin yang ramai di antara kita nakkan sesuatu yang lebih baik dari tahun 2013, betul tak??? Tak kisah la dari segi kehidupan, pekerjaan, rumahtangga, pelajaran, anak2 dan lain2. Masing2 berazam untuk lebih bersemangat dan produktif di tahun 2014 ini untuk mengejar dan mencapai cita2 yang belum terlaksana sebelum ini. Begitu juga saya.

Alhamdulillah dipertemukan dengan Shaklee pada Oktober 2013 di bawah legasi senior saya semasa di sekolah menengah dulu. Sikapnya masih sama seperti dulu, kini dan in shaa Allah selamanya yang mana beliau tidak pernak lokek ilmu, tidak pernah kenal erti putus asa untuk mengajar & memastikan 'anak2' nya juga mengikut jejak langkahnya satu hari nanti sepertimana yang beliau pernah membimbing saya & rakan platun Kadet Polis yang lain. Terima kasih Mommy a.k.a Kak Ida Rusyeela.

Bulan berganti bulan saya mampu mencabar diri untuk mendapat 'sesuatu' yang lebih baik. In shaa Allah saya akan sahut cabaran demi cabaran daripada Leader yang saya sayangi ini. Penutup tahun 2013 yang awesome dan semestinya lebih awesome pabila melihat pada "payslip" Shaklee bulan Disember 2013 yang lepas. Alhamdulillah atas nikmat kurniaanMu Ya Allah..

In shaa Allah.. kita usaha..kita doa..Allah perkenan doa kita, lambat atau cepat adalah ketentuanNya yang penting kita kena BERANI MENCUBA, MENGUBAH & MELAKUKANNYA.

Anda ingin menjadi seperti saya dan lain2??Jom sertai kami yang sememangnya saling membimbing..saling membantu..saling bersaing untuk lebih berjaya..Sesiapa yang masih tercari-cari ruang & peluang & serius untuk menjana pendapatan sampingan @ sepenuh masa boleh hubungi saya pada bila2 masa. 

Pendaftaran Ahli Shaklee
Hubungi segera:

FB Page: Ilhamku Hannah Vitahouse
pm/whatsapp/call : 012-3464964
WeChat : amerainies
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to ILHAMKU HANNAH VITAHOUSE
Designed by UMIESUEstudio 2016