Friday, December 22, 2017

6 KEBAIKAN VITAMIN C SHAKLEE

Bila sebut Vitamin C ni kan mesti kita akan kaitkan dengan kecantikan kan. Walhal kebaikan Vitamin C ni tidak terhad pada kecantikan semata-mata. 

Dulu punya cerita sebelum kenal Shaklee memang Sue tak pandang sangat kepentingan Vitamin C ni sebab Sua dah amalkan multivitamin. Bila dah kenal Shaklee, dah tau kandungan Vitamin C ni terus rasa teruja nak amalkan Vitamin C.

Memang pilihan saya tepat terutama bila 2 tahun lepas saya disahkan mempunyai penyakit Endometriosis. Bila minta nasihat doktor pakar O&G memang salah satu suplemen yang digalakkan untuk diamalkan ialah Vitamin C. Rupanya Vitamin C ni termasuk dalam senarai suplemen yang mempunyai antioksidan yang tinggi.

Nanati di entry akan datang saya akan share sedikit sebanyak maklumat berkenaan Endometriosis ni. So, now lets focus on Vitamin C. Banyak sebenarnya kebaikan Vitamin C ni selain daripada untuk kecantikan dan kesihatan kulit.


KEBAIKAN VITAMIN C SHAKLEE

🌸Imuniti
Kolagen adalah umpama gam untuk pelekatan otot-otot kita, kekurangannya kulit akan mula menunjukkan tanda penuaan. Ia juga melindungi badan dari jangkitan dan menjaga kesihatan tulang dan gigi. 

🌸Juga terkenal dengan keupayaan untuk menyembuhkan luka.

🌸Mengurangkan “common cold”. Contohnya seperti hidung berair dan selsema.

🌸Antioksidan
Terbaik juga sebagai agen antioksidan. Ianya melawan radikal bebas yang berupaya menghalang kita dari serangan penyakit yang tidak diingini seperti kanser.

🌸Darah tinggi
Di katakan boleh mengurangkan simptom darah tinggi dengan menurunkan tekanan darah anda.

🌸Mencegah katarak
Penyakit katarak adalah berkaitan dengan mata. Ia berupaya menjaga kesihatan mata dengan memberikan kesihatan mata yang optimum.



Saya nak kongsi satu tips terbaik untuk membantu penyerapan zat besi dalam badan adalah dengan mengambilnya bersama sumber Vitamin C. Vitamin C ibarat sahabat baiknya yang membantu. So, sebab tu Sue sering cadangkan pengambilan Vitalea diambil bersama-sama dengan Vitamin C untuk memaksimumkan penyerapan zat besi yang terkandung dalam Vitalea.



Best kan Vitamin C Shaklee ni? Untuk maklumat lanjut boleh hubungi Sue seperti yang tertera di bawah.


SUZAINI ISMAIL
Whatsapp/ Telegram/SMS 012-3464964
***Konsultasi adalah PERCUMA


Disclaimer: Produk ini tidak mengubati dan merawat penyakit. ia adalah suplemen untuk menyokong kesihatan individu.

Friday, May 12, 2017

LOKASI HQ SHAKLEE BARU DI SUNWAY GEO MEMANG BEST

 Assalamualaikum. 

Siapa yang dah pernah sampai ke HQ Shaklee yang baru di Sunway GEO? 
Cheqsue dah 2 kali sampai ke sana since opertaion start di sana pada 25 April 2017 yang lalu. Eh, actually 3 kali semuanya sebab masa first time ke sana tu salah masuk jalan then stuck dalam jammed. Padahal building Shaklee dah ada depan mata dah. Itulah namanya tak ada rezeki kan? Janji dah dapat tahu jalan dan juga di mana building tu berada.


Second time berkunjung ke sana kebetulan pula hari perasmian HQ Shaklee yang baru. Apa lagi memang ramai dan penuh sesak la dalam "kedai shaklee" tu. Alhamdulillah dapat bawa sekali Hannah dengan En. Suami ke sana. Teruja muka masing-masing.

Pada Cheqsue memang suka konsep open "pick & pay" ni. Bukan apa, semangat jadi berkobar-kobar bila tengok stok depan mata siap ada display harga sekali. So, memang takde la masalah nak menghitung bajet kan sebab on the dot dah boleh buka calculator & bajet lah ikut kemampuan masing-masing.





Part nak bayar pun senang. Banyak kaunter available. Mana kaunter yang kosong tu terjah jek la tapi jangan lupa nombor ID member sendiri ye and then sebut je pada staf yang bertugas, buat bayaran & bolehlah balik dengan senang hati. lalalalalala..



Antara kemudahan yang disediakan di HQ Shaklee yang baru adalah seperti:

  • Kaunter dan ruang belian ada di di tingkat bawah (ground floor) kalau anda drop by je tapi kalau masuk parking anda kena la ke Level 1 melalui lif yang disediakan. Sangat mudah untuk access.
  • Stock display yang banyak (Cheqsue suka panggil watson shaklee. hahaha). So, kalau nampak dari sistem Online stock tak available better check balik dengan HQ & kalau ada memang masuk je Shaklee dah nampak terbentang produk yg kita cari tu.
  • Mudah nampak dari jalan besar. Alahai, senang je lokasinya pun. Siapa yang pernah ke Shaklee di Sunway Pinnacle dulu just perlu lalui jalan yang sama cuma straight je sampai traffic light pertama (dan nampak signboard besar Shaklee) then straight sampai traffic light yang kedua, buat U-Turn dan ambil susur kiri dah pun sampai ke HQ Shaklee yang baru.
  • Boleh shopping dengan mudah dan selesa. Let say anda bawa family, yang ada anak-anak kecil tu jangan risau sebab boleh singgah dan berehat di ruang lobi yang disediakan. Besar dan selesa. 
  • Kemudahan meeting / discussion room & training room pula ada di tingkat 3.

Best kan? So, kepada sesiapa yang belum menjejakkan kaki ke HQ Shaklee yang baru ni lagi sila-silakan lah ye. Mesti best dan rasa nak datang lagi.

Alamat HQ Shaklee ni seperti di bawah ni ye.

Shaklee Product (Malaysia) Sdn Bhd
Level 2, Sunway Geo Tower
Jalan Lagoon Selatan
Sunway South Quay
Bandar Sunway
47500 Subang Jaya
Selangor

No. Tel: 03-56223188
No. Fax: 03-56223199

Waktu Operasi:

Isnin hingga Jumaat 
10.00 pagi hingga 7.00 petang

Sabtu
10.00 pagi hingga 7.00 petang

Sekiranya anda ingin memiliki produk Shaklee atau ingin menjana pendapatan dengan Shaklee bersama-sama group besar Cheqsue, jangan malu jangan segan untuk hubungi Cheqsue ye.


Hubungi segera: 


FB Page: Ilhamku Hannah Vitahouse

pm/whatsapp/call : 012-3464964

WeChat : amerainies


***COD sekitar Bukit Beruntung, Rawang, Rasa, Serendah, Batang Kali



Friday, March 17, 2017

CARA NAK BELI VIVIX

Cara nak beli VIVIX ni mudah jek sebenarnya. Tak perlu beratur panjang-panjang. Tak perlu keluarkan or bawak cash banyak-banyak. Bahaya tau!


Tapi pastikan korang dapatkan VIVIX dari agen atau SID yang sah ye. Jangan pula korang beli pada agen sembarangan. Kalau korang rasa was-was lupakan saj. Cari yang betul-betul korang rasa dia boleh guide korang dengan yakin ok!


VIVIX ni memang popular. Ramai yang mencari samada untuk tujuan masalah kesihatan, untuk tujuan kecantikan ataupun untuk tujuan mengekalkan kesihatan optimum. Kalau korang rajin google memang banyak fakta menarik berkenaan VIVIX ni tau.



Hanya dengan sesudu sehari korang dapat rasa perbezaanya kerana kekuatannya adalah proses pemulihan sel atau saraf itu berlaku sehingga ke peringkat DNA.


Saya antara agen/SID yang sah dan berilmu, In shaa Allah. 


Terbaru saya sendiri yang guide pengambilan VIVIX  untuk ayah saya. Hampir sebulan ayah saya amalkan VIVIX untuk masalah kencing manis dan darah tinggi beliau, resultnya sungguh WOW!


Ok, kisah ayah saya nanti saya reveal dalam next post ya.


So, korang boleh dapatkan VIVIX daripada saya dengan membuat pesanan melalui:


Whatsapp : 012-3464964
Call          : 012-3464964
SMS         : 012-3464964



In Shaa Allah, i can deliver by myself ke depan pintu rumah korang ataupun kurier kepada korang dengan selamat. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Suzaini Ismail. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.