Sunday, November 27, 2016

CADANGAN SUPLEMEN SHAKLEE YANG SESUAI UNTUK SEISI KELUARGA

Jika saya diberi pilihan untuk mencadangkan suplemen apa yang sesuai untuk seisi keluarga, semestinya lah saya memilih Omega Guard Shaklee. Sebab apa?

Salah satu sebab utama ke atas pemilihan Omega Guard adalah disebabkan ianya boleh diamalkan sedari bayi lagi. Macam mana pulak tu  kan sedangkan baby ni mana pandai telan kapsul lagi? Ok kawan2 jangan nak serabutka kepala fikirkan yang pelik2 sebabnya bayi sewal usia baru keluar dari perut ibu dah boleh menikmati khasiat Omega Guard ini melalui susu ibu.

Bukan setakat tu je, seawal usia beberapa minggu dalam kandungan ibu pun bayi tersebut sudah boleh menikmati khasiat Omega Guard ini melalui ibu juga of course kan. 

Selain daripada bayi jom kita tengok siapa lagi boleh amalkan Omega Guard Shaklee ini?

10 golongan yang boleh dan sangat digalakkan untuk mengamalkan Omega Guard


1. Kanak-kanak 1 tahun dan ke atas untuk menyokong perkembangan otak mereka melalui susu ibu.
2. Ibu-ibu hamil 
3. Ibu-ibu yang menyusukan bayi mereka.
4. Pelajar sekolah & universiti yang mempunyai masalah untuk fokus dalam pembelajaran & yang lemah daya ingatan.
5. Golongan wanita & lelaki yang mahu bebas daripada masalah kesihatan seperti darah tinggi & jantung serta dapat mengawal masalah kolestrol.
7. Mereka yang mempunyai masalah ekzema.
8. Mereka yang menghidap masalah asthma yang teruk.
9. Warga emas yang ada masalah sendi.
10. Mereka yang ada masalah buasir.


Memandangkan sekarang ni dah musim tengkujuh, memang kena sentiasa adakan Omega Guard di rumah terutamanya yang ada masalah asthma yang kronik tu. Sejuk-sejuk ni kan memang senang la asthma nak menyerang. So, sediakan payung sebelum hujan kan lebih baik.

Oleh yang demikian, memang kami 3 beranak amalkan Omega Guard setiap hari kecuali Hannah la yang cuma mengambil sebiji 2 kali sehari.

Tambahan  pula sekarang ni banyak betul jemputan kenduri di sana sini kan dan petang2 pulak sure hujan punya la di area Bukit Beruntung ni. Dengan Hannah pulak tiba2 batuk2 manja lepas buat persembahan hari anugerah tadikanya Khamis lepas. Suara pun dah ala2 Ella dah. Malam tu jugak saya pecahkan Omega Guard dalam susu Hannah sebelum tidur. Bila Hannah bangun keesokan paginya alhamdulillah batuk2 kecil dah takde. Syukur sangat.

Mama & Babah Hannah pulak wajib telan 2 biji Omega Guard sebelum makan nasi kenduri untuk elakkan kolestrol terkumpul dalam organ dan darah. Di samping tu boleh kuruskan badan & kecilkan perut yang membuncit ni. hahaha.

Oleh kerana itu saya sangat2 recommend utk setiap keluarga mempunyai 1 botol Omega Guard di rumah sebab ianya sesuai di amalkan seisi keluarga. Sangat menjimatkan dan berbaloi kan?

Usaha tu usaha juga tapi jangan lupa mohon doa banyak2 pada Allah supaya keluarga kita sentiasa diberi kesihatan yang baik & dilindungi dari segala  penyakit2 yang berbahaya.

Aamin..


Omega Guard Shaklee
Inilah rupanya kapsul Omega Guard


SUZAINI ISMAIL
ID NO: 1065253
Whatsapp/ Telegram/SMS 012-3464964
***Konsultasi adalah PERCUMA

Tuesday, November 22, 2016

TEMPAT MENARIK DI KEDAH: MUZIUM PADI

Lepas cuti sakit yang agak lama dek kerana operate endometriosis dulu, ni kira first trip balik kampung Kak Chaq kat Alor Setar, Kedah. So, selain daripada tempat makan ada juga tempat-tempat best untuk dikunjungi dan dilawati tau.

Rasa-rasanya semua pun dah tau negeri Kedah ni dikenali sebagai negeri “Jelapang Padi” kan. So, memang tak sah la kalau tak melawat ke MUZIUM PADI. Since Hannah pun tak pernah jejak lagi ke Muzium padi ni so, we all decided untuk bawa Hannah ke sana. Mudah-mudahan dia teruja & happy sebab mama dia ni dah 3 kali pegi pun still teruja lagi terutama bila naik ke tingkat atas. Perasaan dia “wowwww” tau.


Sebelum masuk wajib ambil gambar dulu.

Apa yang “wowwww” sangat tu? Of course la teruja dengan lukisan yang seakan-akan hidup di bahagian sisi bumbung dia dengan lantai yang berpusing seolah-olah kita sedang melihat kehidupan dan suasana kampung yang sebenar, yang luar dari muzium tu. Tetiba terkenang zaman kanak-kanak Kak Chaq dulu tau.


Wow kan?

Wefie dulu..

Mama & Hannah yang tengah melayan keterujaan.

Muzium Padi ni ada 3 tingkat. Jangan risau lif ada, tangga pun ada. Pilih la yang mana suka. Aras 1 ni lebih kepada pengetahuan & fakta sejarah penanaman padi berserta alatan dan juga peralatan menangkap ikan tradisional zaman datuk nenek kita dulu yang makin pupus sekarang ni. Bagus untuk pendedahan kepada anak-anak kita yang di zaman moden ni. Hannah suka kat bahagian ni sebab alatan yang dpamerkan adalah real ok.

Kak Chaq dengan puteri kesayangan di bahagian peralatan memancing tradisional.

Babah buli kami asyik suruh posing je.

Haaa...baru ada gambar Hannah dengan babahnya.

Lagi gambar kenangan di Aras 1

Aras 2 pula ada 6 galeri siap ada lukisan2 yang cantik yang menggambarkan aktiviti pertanian zaman purba dulu hingga zaman moden sekarang. Kat sini boleh luangkan masa untuk menonton dokumentari berkenaan kaedah penanam padi yang memang ditayangkan hari2. Kat sini Hannah leka tengok jenis2 padi dan beras dari seluruh dunia yang terlibat dengan penanaman padi ni.





Aras 3 ni la yang best. Korang kena panjat 59 anak tangga untuk sampai ke puncak. Hahaha. Bukan setakat Hannah teruja, babah Hannah pun teruja sebab kat sini ada lukisan mural & lanskap yang terbesar dan tercantik di Malaysia tau. Hannah sampai tak nak turun ni. Nasib la bukan time cuti sekolah kan. So, duduk lama atas tu pun takpe.


Di depan pintu masuk nak ke aras 3


Ni la 59 anak tangga yang perlu didaki untuk ke Aras 3

Separuh jalan Hannah dah letih tapi sebenarnya lebih kepada takut
sebab di pertengahan anak tangga gelap sket.

Dah sampai ke puncak.
Ni la dia Mural dan landskap yang tercantik & terbesar di Malaysia.



Macam biasa kalau nak beli cemderahati buat kenangan kedai Cenderahati ada je disediakan. Siap duit jek ye akak2, abang2.

Shopping jangan tak shopping. haha..

Kalau korang nak tau lebih lanjut berkenaan muzium ni boleh terus ke website ni tau. Macam2 info ada.

Last but not least mestilah kena ada gambar Kak Chaq dengan shuben kan.

Friday, November 11, 2016

PENGEDAR SAH SHAKLEE RAWANG, COD DAN POS

PENGEDAR SAH SHAKLEE BERHAMPIRAN ANDA


Khas untuk mereka yang tinggal di area Rawang dan masih tercari-cari pengedar sah Shaklee Rawang dan yang berdekatan, boleh hubungi saya. In shaa Allah saya boleh deliver order anda sehingga ke depan pintu rumah anda.

"Akak cover Rawang jek ke?"

Jangan risau, selain dari Rawang saya juga menyediakan servis "Cash On Delivery" a.k.a COD untuk kawasan-kawasan seperti yang tersenarai di bawah:

Bukit Beruntung, MK, Bukit Sentosa

Sungai Buaya

Sungai Choh

Rasa

Serendah

Batang Kali

Kuala Kubu Bharu




Walau bagaimanapun, COD hanya available pada hari Sabtu dan Ahad sahaja untuk kawasan Rawang. Sekiranya anda memerlukan stok barangan Shaklee dengan segera, jangan risau ye sebab anda tak perlu pun tunggu pada hari minggu untuk dapatkannya. 

Saya akan membuat pesanan melalui online system Shaklee yang mana kos pengeposan adalah PERCUMA.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya pada bila-bila masa.



SUZAINI ISMAIL

ID NO: 1065253

Whatsapp/ Telegram/SMS 012-3464964

***Konsultasi adalah PERCUMA





Tuesday, September 20, 2016

SALAM AIDILADHA DARI PERANTAUAN



Adehhh..tajuk tak menahan uolls. Perantauan la sangat kan. Mentang-mentang tak balik Kedah. Heee..

Alhamdulillah, Aidiladha tahun ni dapat beraya bersama family mertua di Felda Trolak Utara. Meriah oiii kalau balik beraya ke sana. Semalam pun 7 daripada 9 beradik sebelah En. Hasben berkumpul beraya bersama.

Aidiladha kali ni juga sedikit berbeza bila mana mak ayah saya yang datang beraya bersama anak-anak di Selangor ni. Tapi untuk semalam mak ayah saya beraya ke rumah satu-satunya adik saya dahulu di Klang bersama-sama family besan di Banting.

As a start selepas lama menyepikan diri dari blogging, nah kita jamu mata dulu dengan gambar-gambar semalam. Semestinya kalau beraya di sebelah family mertua ni tak sah kalau storage fon ni tak full. Best bila ada geng selfie.. Heee..


Bersama anak buah (yang depan sekali), adik-adik ipar & juga biras-birasku

Wefie dengan puteri kesayanganku..

Memacam aksi hadoo..

Hannah dengan cousin nye, kakak Ayuni..


Wefie lagi..

Geng-geng lelaki merangkap, anak, menantu & cucu kepada Abah Din & Mak Jun..

adik-adik & kakak iparku yang gorjess..

Haaa...meriah kan?

hehe..sehingga berjumpa lagi di entry seterusnya.

Wednesday, January 27, 2016

DAPAT MERASA DAPAT SUPLEMEN FREE DARI SHAKLEE

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..

Ini cerita panas minggu lepas yang yang menyebabkan Shaklee Independent Distributor (SID) menempuh debaran dahsyat.. Saya juga tak terkecuali. So, nak throwback sikit cerita panas tu.

Debaran mula terasa apabila mendapat SMS yang menyatakan Shaklee telah menghantar barang ke alamat rumah saya. Dalam hati berkata bila masa pulak saya ada order barang Shaklee siap kurier ke alamat rumah pulak tu. Padahal sebelum ni segala urusan kurier memang menggunakan alamat tempat kerja. Pelik. Tapi bila dah bercerita di dalam special group, barulah tahu saya entitle untuk dapat hadiah BONANZA 3 dari Shaklee. Maklumlah tiada pengalaman & belum rezeki untuk terima suplemen FREE dari Shaklee masa Bonanza 1 & 2. Akhirnya hasil usaha keras saya sepanjang tempoh yang ditetapkan Shaklee untuk mendapatkan BONUS BONANZA 3 SHAKLEE membuahkan hasil.


Ini la SMS yang buatkan hati berdebar-debar..
Akhirnya keesokan harinya kurier yang dinggu dengan penuh debaran sampai dengan selamat di rumah. Kebetulan juga ketika itu En. hasben ada di rumah. Nak tau apa yang saya dapat?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Jeng..jeng..jeng..saya dapat FREE VITALEA & ZINC COMPLEX yang bernilai lebih RM100.00. Shaklee ni macam tau2 jek bekalan Vitalea saya dah makin susut. Jimat sudah belanjawan suplemen saya bulan ini.

Mama yang dapat FREE Vitalea & Zinc, Hannah yang excited.

So, korang..siapa yang kata buat Shaklee ni susah & takde faedah? Saya dah pun merasai peluang & kelebihan yang Shaklee sediakan. Cuma fokus tahun ni untuk mendapatkan point kelayakan untuk tiket VIP UMRAH & ZIARAH yang memang superb! Doakan saya ye kawan2. Semoga Allah perkenankan doa & usaha saya. Amin..


Hannah lah yang selalu menjadi model "bidan terjun" mama. TQVM sayang..

In shaa Allah..semoga satu hari nanti saya boleh menjadi WAHM seperti idola saya Master Wan Fatihanum. Amin...


Dapatkan Produk/Suplemen Shaklee Daripada Saya. Anda layak mendapat konsultasi PERCUMA: 


FB Page: Ilhamku Hannah Vitahouse
pm/whatsapp/call : 012-3464964

Wednesday, January 20, 2016

MEMBERSIHKAN DAPUR SEMUDAH ABC DENGAN BASIC H




Dapur memang tempat favourite saya sebenarnya setelah berpindah ke rumah sendiri. Walaupun ruang dapur saya masih belum mencapai 100 % citarasa saya, cukuplah dulu di permulaan ini saya mempunyai dapur yang luas daripada rumah sewa dahulu. Jangan tak tahu, kadang-kadang update blog pun kat dapur tau.hahahaha..

Azam 2016 ni salah satunya nak maksimumkan penggunaan dapur. Maksudnya haruslah hari-hari memasak kan. Bila dah memasak haruslah dapur akan berminyak & kotor terkena percikan dek segala tumisan dan minyak bagai kan. Ada masanya lepas memasak saya terus mengemas dan mengelap seluruh dapur. Ada masanya lepas masak terus makan & lepas tu terus berehat dulu baru kemas. Bergantung kepada keadaan. Tapi bila dah melengah-lengahkan waktu mengemas & mengelap kesan-kesan minyak & kotoran tadi semestinya lah akan menjadi lebih degil untuk dibersihkan dan perlu tenaga dan masa yang banyak untuk memastikan kebersihan dapur kan.

Dengan adanya Basic H, segala masalah dapat diselesaikan. Daripada membersihkan dapur memasak, table top dan sinki sehinggalah ke kerja mengemop lantai memang saya gunakan Basic H. Sebab apa:

# Mudah 'menyental' kotoran yang melekat di dapur tempat memasak.
# Tidak melekit dan berminyak.
# Tidak merengsakan kulit.
# Selamat & semulajadi.


Haaa..tudia sebab-sebab saya sukakan Basic H. Pendek kata hari-hari saya akan pastikan menggunakan Basic H untuk dapur saya barulah 'cik sitikus' dan 'cik silipas' takut nak menghuni dapur kita kan. Sejak guna Basic H ni saya jadi syok pulak buat kerja-kerja mengemop. Memang 1 rumah saya mengemop hanya dengan menggunakan beberapa titisan Basic H yang dicampur dengan air biasa sahaja.



So, semestinya kerja rumah dapat diselesaikan dengan mudah dengan Basic H ni terutamanya buat ibu-ibu yang berkerjaya. Kulit tangan pun terpelihara tau.

Korang nak juga dapur bersih dan berkilat? Hubungi saya seperti maklumat yang tertera di bawah ye.


Dapatkan Produk/Suplemen Shaklee Daripada Saya. Anda layak mendapat konsultasi PERCUMA: 


FB Page: Ilhamku Hannah Vitahouse
pm/whatsapp/call : 012-3464964

Wednesday, January 6, 2016

HARI YANG TAK BEST

Pasaipa pula hari ni TAK BEST?

Sebab...ada order masuk tapi tak boleh beli. Dengan confident nya ingatkan duit tak cukup dalam bank. Rupa-rupanya sebab Kad Debit Maybank dah deactivate since 01.01.2016. Daku yang ketinggalan kereta api tak tahu menahu pasal hal ni.

Nasib la ada support group yang sangat prihatin bagitahu berkenaan hal tersebut. Malangnya order tak sempat submit sebelum jam 3 petang & yang pastinya tak dapatlah barang yang di order keesokan hari. Alhamdulillah..after consult & negotiate with customers mereka pun setuju untuk saya deliver order mereka pada hari Jumaat. So, special thanks to all my lovely customer tau.

So, sesiapa yang alami masalah yang sama seperti saya senang senang sahaja. Cara paling mudah call jek customer service. Nombor taliannya seperti yang tertera pada belakang kad debit Maybank anda. Saya sertakan sekali nombor nya iaitu 1-300-88-6688. Sangat pantas dan mesra customer service nya.

Gelabah juga tadi sebab even dah try 3 ke 4 kali online transaction still failed. Bukan sebab sitem online Shaklee tapi masalah timbul bila nak proceed with payment.

So, sekarang dan seterusnya aktiviti online order akan berjalan seperti biasa ye kawan-kawan.

Alhamdulillah.

Kepada sesiapa yang baru tahu akan kewujudan masalah ni jangan gelabah macam saya ye. Just call customer service Maybank sebab perkhidmatannya adalah 24 hours.

Good luck all.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to ILHAMKU HANNAH VITAHOUSE
Designed by UMIESUEstudio 2016